Praktik rapport 2005

Mina arbets uppgifter är varierande allt från att utfodra djuren och byta i deras burar till att hämta beställda varor från varu- pallar,städa butiken,sopa och moppa golvet.städa akvarierna samt fröväggning och pris märkning.

Eftersom jag har ett djur intresse så är det ju extra roligt att jobba på zoo affären men ocksåatt få göra praktiska saker som att hämta varor och annat.
Vi är tre stycken som jobbar där det är jag och en annan praktikant som heter Emma och så min chef och handledare Rickard plus en ny praktikant som jag har för mig heter Cilla.

Jag tycker att det är en rolig stämmning som vi har och mycket roliga skämt har vi också men dom kan vara väldigt sjuka så om man inte har sån humor bör man nog inte jobba där men jag gillar det skarpt eftersom det är en sån schargong jag är van vid men självklart tycker jag om att vara artig och formel mot kunderna.
Och även hjälpa dem med fakta och skötsel av dom djur vi säljer.

Måndag: jag fick ge mat till alla djuren dvs hamstrar,kaniner,råttor,chinchillan och fåglarna
och även byta deras dricksvatten.
Efter det fick jag väga frön och sopa golvet.

Tisdag: fick jag göra samma saker som i måndags inklusive sopning och skurning av golvet

Onsdag: hålla i gång rutinerna med utfodring av djuren och städa i butiken och sedan tog jag
hand om en kund och frågade min handledare och chef Rickard om hjälp när det blev för krångligt.

Torsdag jag råkade ut för en ilsken och svartsjuk hamster som bet mig när jag skulle flytta på på hans tjej för att kunna komma åt mat skålen.
Sedan fick jag hjälpa till med upppackning och prismärkning av varor och även lägga upp dom på hyllorna och sen var det frö vägning.

Jag har fått lära mig väldigt mycket av att jobba på Zoo affären bla hur man tar hand om
kunder och ser till deras behov. Man får ju också lära sig ekonomi genom att ta hand om kassan.

Av: Lanne