Praktik på Öppna Dagverksamheten i Solna

Per har så roligt på sitt  jobb att han i bland har svårt att hålla sig för skratt. Mitt namn är Per Forsberg är 25 år och praktiserar på Öppna dagverksamheten i Solna som lyder under omvårdnads-förvaltningen.
Jag jobbar på tre stycken dagverksamheter i Solna.
Ankaret, Turkosen och Bollen. Jag lär de äldre att hantera grunderna i data och att söka information på internet.

Tillsammans med Dalaröfolkhögskola och min praktikplats har vi tagit fram ett enkelt studiematerial i form av en folder som pensionärerna kan ta med sig hem. Jag kommer dit runt klockan 9.00 och går därifrån klockan 14.30.

Första veckan löpte väl. Jag var på tre olika dagcentra under veckan Ankaret, Turkosen och Bollen. Den uppfattning jag fick var att personalen på det olika enheterna var nöjda med mig so far. I början var det lite tunnsått med pensionärer som ville lära sig data. Det var snarare så att personalen ville dra nytta av mina tjänster. På tisdag han jag faktiskt koppla av i en massagestol som fanns på Ankaret, ca:15 min. jag har fått möjlighet att komma med en del förslag på utformning av information som ska spridas till pensionärerna som kommer på dagarna. Personalen har varit väldigt nöjda med de förslag jag har kommit med. Mot slutet av veckan har även de äldre fått upp ögonen för mina tjänster. .

En tid senare under praktiken kom jag i konflikt med mig själv. Personalen verkade nöjda med mig, nästan lite för nöjda om man nu kan vara det. Det kändes som att kroppen sa ifrån. Mentalt så tyckte jag att det funkade bra men det var ändå något som inte stämde. Efter en del samtal med skolan har nu situationen lugnat ner sig.

Det är nu bestämt om fortsatt samarbete med praktikplatsen en dag i veckan fram till sommaren.