Praktik på Nostalgipalatset

Min praktikplats

Jag har praktiserat på Nostalgipalatset, en "begagnatbutik" på St. Eriksgatan.

Jag jobbade där från 6 mars fram till 29 mars, från klockan 11 till 16. Min chef hette Lars Posner.

I början kändes mitt jobb inte så värst varierande. Jag hade ungefär samma uppgift dag ut och dag in, nämligen sortera skivor på rätt avdelning och bokstavsordning. Det kan jag iochförsig förstå då det är långtifrån världens största arbetsplats och det inte finns så många uppgifter att hålla på med.

Längre framåt har jag dock fått lite andra uppgifter som känts lite varierande. Jag har fått syssla med att klistra in och märka skivor, tvätta de, hämta fler ex från lagret.

Det har varit ganska fritt på arbetsplatsen. Man har kunnat ta lunch ungefär när man vill och det är kafferaster titt som tätt, vilket är härligt.

Det var ungefär 7-8 stycken som jobbade i butiken, samtliga män. Även om jag inte pratat så jättemycket med de så har jag kunnat komma överens med de och snackat lite då och då.

Överlag var det en trevlig arbetsplats som jag faktiskt saknar. Jag kanske inte sa till ordentligt men jag skulle gärna vilja fortsätta ifall det finns en möjlighet. Jag kommer i alla fall att besöka de då och då.


Nu har jag kommit tillbaka från den sista arbetsdagen på Nostalgipalatset, efter att fortsatt i ytterligare 2 veckor. Att sluta känns såklart lite vemodigt. Även om det känns skönt att få lite variation igen så är det klart att man saknar arbetsplatsen och arbetskamraterna. Jag nämnde för min chef Lasse att jag sökt till påbyggnadskursen på min skola så förhoppningsvis kan jag komma in där och då få praktik igen. Och det skulle ju vara till stor glädje om det kunde bli Nostalgipalatset igen, jag hade verkligen en trevlig tid där.

Alexander 2007-04-10