Praktik på Sjöhistoriska muséet - Entrén

Jag är lite som en allt-i-allo hjälpreda kan man säga. Jag har inga direkta huvudsakliga arbetsuppgifter, utan hjälper till med det som är aktuellt mest. Saker som jag har fått göra är bl.a. att ta hand om kassan, registrera/prismärka böcker/saker till bokshopen och souvenir-butiken, hjälpa till att förbereda konferenser och bygga ihop en stor båtmodell med segel och allt.

I entrén där jag praktiserar jobbar det 3 personer. Benjamin (som också har ansvaret för bokshopen), Karin (som också har ansvar för konferenser) och Jenny (som har det största ansvaret för entrén). De är mellan 30-45 skulle jag gissa på (En är lite äldre än de andra två).

Vi har inte fikapauser, bara lunch. Lunchen fungerar bra men det är inte alltid som vi har lunch samtidigt. Men när det är många samtidigt i lunchrummet så är det ganska mycket pratande, en del gnäll på chefen.

Personalen är trevliga och snälla, men det finns inte särskilt mycket att göra om dagarna, bara några få uppgifter då och då. Ungefär hälften av tiden är dö-tid. Dessvärre finns det inte heller någon uppgift som återkommer såpass ofta att jag egentligen vet vad jag ska göra, så jag måste gå och fråga någon av de andra i personalen i entrén. Därför tycker jag att även om denna praktik är ganska lugn och inte så ansträngande, så är den även lite jobbig. Jag är en sådan person som blir lite "stressad" när det ofta är dö-tid och jag inte vet vad jag ska göra hela tiden. Jag kan stå ut, men tur att jag bara skall vara där i totalt 6 dagar till.

Av: Anna