Praktik våren 2008

Jag praktiserar på myrorna vid Ropsten. Det har gått väldigt bra hittills. Jag har mest varit på bokavdelningen. Det jag fått göra är att snygga till bokhyllor, gå med nyinkomna böcker och sortera ut de i bokhyllor efter författarens efternamn och att sortera vinyl-skivor efter genre. Dessutom har jag fått sortera ut böcker som bara har stått i bokhyllorna och som aldrig blivit sålda.

Min kontaktperson är Krister Engkvist men han är ofta upptagen, så jag har fått en annan kontaktperson som heter Kalle. Han ger mig uppgifter och jag får den hjälp jag behöver.

Jag var på bokavdelningen i nästan 3 veckor. Men nu är jag mera på möbelavdelningen eftersom jag blev lite trött på att jobba med böcker. Där får jag vara med om att bära in nyinkomna möbler och att svara på kundernas frågor. Jag får även bära ut möbler som precis blivit köpta och lägga in möblerna i deras bil. Jag har också fått pröva på att prismärka fåtöljer och andra möbler.

Jag börjar varje dag kl. 10:00 och slutar kl. 15:30. Jag har en lunchrast på en timme. Jag brukar ta lunch ca 12:00. Jag går alltid ut och äter. Jag kan mycket väl tänka mig att jobba på myrorna i framtiden.

Fritjof Sundh