Praktikdagbok

Jag gör min praktik på Megastore (Sergels torg) Nu har jag varit där under en vecka, och det har fungerat bra. Oftast så har jag arbetat på lagret. Jag börjar klockan 10.00 på förmiddagen. Jag har en timmes lunch som jag kan ta när jag känner för det. Det jag har fått göra är att märka om och prismärka skivor, larma en del skivor och öppna och sortera in spel i fodral. Jag har även fått ställa ut lite tomma skivor i butiken. Jag har både haft med mig lunch och ätit på Burger King som ligger precis bredvid butiken.

Under den andra vecka på Megastore har det varit i stort sett samma arbetsuppgifter, men jag har också fått gå igenom mycket av skivorna i butiken och sett till att de ligger på rätt namn och bokstav. Jag tycker att jag får den hjälp jag behöver, och jag brukar få tydliga instruktioner av det som jag ska göra. Min handledare och de andra som arbetar där verkar tycka att jag gör ett bra jobb. När det gäller nya erfarenheter så är det väl det här med att larma spel och skivor som jag inte har gjort tidigare. Det går bra att ta sig dit också, och det går ganska snabbt. Jag skulle nog kunna tänka mig att ha ett liknande arbete i framtiden.

Något annat som jag har fått göra är att hämta skivor från källarvåningen, eller vad det ska kallas och ställa ut och se till att det blir fullt i de olika facken.

Sedan så har jag fått göra i stort sett samma saker de övriga veckorna. Det har inte direkt varit någon som har börjat prata med mig, förutom Magnus som har frågat lite saker. Jag har inte heller direkt tagit några initiativ, förutom att jag har frågat vad de har för öppettider och när de stänger butiken på vardagar och helger och hur Magnus brukar göra på lunchen.

Vad det gäller arbetsuppgifterna så tycker jag att det fungerar bra, fast när jag larmar skivor och filmer så blir det ofta stora veck i tejpen. Jag har svårt att få det slätt. Jag tror inte att det gör något, men det ser ju snyggare ut om det är slätt. Det är ofta samma uppgifter, men det gör inte så mycket eftersom jag är väldigt intresserad av film och musik.

Sammanfattning av praktiken

Det har varit roligt att praktisera på Megastore. Det är bra att jag har fått tydliga instruktioner av arbetsuppgifterna, och skönt att de olika sakerna inte måste vara klara en viss tid. De som arbetar där är trevliga också. Jag har inte varit så förtjust i att jag har behövt stå väldigt länge när jag arbetar, det kan bli lite jobbigt, och att det ofta är ganska hög volym på musiken i butiken. Annars så har jag trivts väldigt bra. Jag kan absolut rekommendera den här praktikplatsen.

Av: Mattias