Min praktik på Små smulor

Jag praktiserar just nu på Små smulor, ett företag som är en del av Stockholms stadsmission. Företaget ligger i Stuvsta i Huddinge och är lätt att nå med kollektivtrafik.

Jag har börjat ganska nyligen och därför har jag inte arbetat med så jättemånga uppgifter, hittills har det bara varit att märka kläder. Även om det bitvis kan kännas tjatigt så är det skönt att veta vad man sysslar med. Jag klarar mig också på egen hand och behöver ingen särskild hjälp från handledaren.

Köns- och åldersfördelning är jämn. Det enda jag lagt märke till verkar vara några små könsstereotyper, att tjejerna mest jobbar med att sortera kläder medan killarna flyttar lådor och andra tunga grejer.

Arbetskläder är det inget stort problem med, några av killarna som jobbar där har T-shirts med "Stockholms stadsmission" som tryck. Annars är det fri klädsel, även om det finns speciella gymnastikskor som är framtagna för jobbet. Det är dock inget jag är tvungen att ha.

Det är tre fikaraster om dagen. Morgon, lunch och eftermiddag. Den enda jag hinner uppleva är eftermiddagsrasten (då jag trots allt börjar kl 12:30)

Arbetstiden ja. Jag jobbar faktiskt inte mer än tre timmar, 12:30-15:30 så det är väldigt skönt och det känns verkligen som att tiden flyger iväg.

Samarbetet med kollegorna är också bra, de är vänliga och även om vi inte pratar med varandra stup i kvarten så brukar jag småprata med då och då, framför allt i fikarummet.

Det finns just nu inget speciellt som jag betraktar som eventuella nackdelar, utan det är väl antagligen bara att köra på de närmaste två veckorna.

Alexander, Påbyggnad

2008-04-18

Av: Alex