Kloka råd för hem och trädgård

Om man som jag vill ha det snyggt och fräscht omkring mig, men åstadkomma det men så lite jobb som möjligt, så har jag boken för dig. "Kloka råd för hem och trädgård" från bokförlaget Semic har plockat ihop en hel del bra tips som man smidigt kan använda sig utav. Dels finns det en bra samling av städ och organiserings förslag, men också mycket som man kan ha i tanke när det kommer till inredning. Vissa av tipsen kan man använda sig utav dagligen medan andra kan vara bra att känna till när de väl behövs.

Här nedan har jag samlat några exempel som jag finner extra fiffiga.

"Rensa i röran. Beta av rum för rum och var effektiv. - Fastna inte i gamla tidningar eller böcker du hittar. Och var inte rädd att kasta saker du inte längre använder. Om du inte har använt dem under de senaste åren, varför skulle du plötsligt börja nu?"

Det här tipset är väldigt bra för mig då jag ofta börjar lite överallt i mitt hem och det slutar med att jag antingen blir halvklar eller fullkomligt utmattad. Och för att inte tala om hur många gånger har jag fastnat i en gammal pappershög.

"Ska du värma en liten portion mat eller bara en kopp tevatten? Då är mikron ett bra alternativ"

Detta lärde jag mig egentligen först av en vän till mig och har underlättat oerhört. Då jag inte har en vattenkokare har jag tidigare fåt koka upp en kastrull vatten på spisen, och det känns ju lite onödigt krångligt för en kopp te.

"Välj enhetliga färger på handdukar och accessoarer som tvål, annars kan badrummet lätt uppfattas som rörigt"

Jag använder faktiskt det här knepet i hela mitt hem, det blir snyggare så. Men framför allt blir det mer vilsamt för mig som annars ser alla färger och detaljer väldigt tydligt.

"Testa att rikta ljuset uppåt, mot taket. Det gör att ljuset liknar naturens eget ljus, där himlen är ljusare än marken, och vi känner oss piggare och mer energiska."

Det här förslaget har jag inte provat än, men det låter som en bra idé då jag ofta är trött och energilös. Och nu under det mörka halvåret känns det ju väldigt praktiskt med lite konstgjord dag.

Ett sista tips som jag tyckte var mycket användbart var att om du som jag ibland blir påkommen med att prata/nynna för dig själv. Säg då att du bara sköter om krukväxterna, för de behöver koldioxiden som vi andas ut för att må bra.

Av: Moa