Aspera 58

Arbetsplatspraktik 2015

Eleverna på Arbetsliv har varit på praktik på olika arbetsplatser under våren 2015. Läs deras berättelser här.

Waldemarsudde
Jag gjorde min praktik på Waldermarsudde under 4 veckor. Där fick jag jobba som arkivarie och sortera gamla foton. Se Nicholas film.

Rosenborg
Jag spenderade 2 veckor på Roseborg skolan i Södertälje som praktikant. Jag fick följa med Sjuorna första veckan och åttorna andra veckan.
Läs mer

Autism- & Asperger förbundet
Jag fick förmånen att praktisera på Autism- & Aspergerförbundet i Stockholm. Kontoret eller kansliet är inhyst i, vad jag tror är, en vanlig lägenhet vilket bidrar till en "hemma känsla".
Läs Lenas berättelse

COOP EXTRA
Jag praktiserade på COOP EXTRA Jakobsberg i fem veckor. Min arbetsdag började vid 9, lunchrast vid 12, och slutade vid 16.
Läs mer

Myrorna
Jag praktiserar på Myrorna, en secondhandbutik i frälsningsarmens tjänst. Ett ställe som passar mig rätt bra då jag gillar gamla saker, att organisera och sortera.
Läs mer


10 ÅRS JUBILEUM
1998 startade Dalarö folkhögskola, nu Ågesta fhsk, en kurs för personer med Aspergers syndrom (AS) med inriktning på arbete. Det gjorde skolan i samarbete med Autism- och Aspergerförbundet som ett socialt EU projekt.
Läs Evas artikel
DIAGNOSVÄGEN
I en rad artiklar vi haft i Aspera berättar Lena om hur det var att utredas och få en Asperger och ADHD diagnos som vuxen.
Diagnosvägen 1
Diagnosvägen 2
Framåtblick
TRÄDGÅRD
Kloka råd för hem och trädgård
Om man som jag vill ha det snyggt och fräscht omkring mig, men åstadkomma det men så lite jobb som möjligt, så har jag boken för dig. 
 Läs Moas artikel

FILM
The Shining handlar om unge Danny Torrance, 5 år, och hans föräldrar och deras övervintring på Overlook hotellet. Danny är en speciell pojke...
Läs mer om filmen
RYMDEN

Det finns ingen definitiv gräns vart rymden börjar eftersom jordens atmosfär blir tunnare och tunnare ju längre bort från marken du kommer.
Läs Daniels artikel
Dataspel
En människa som inte har någon diagnos upplever världen på ett annorlunda sätt, tar vardagen som det går, behöver inte oroa sig om något går fel.
Läs Eddies artikel

© 2015 Aspera